Asperger fórum

Regisztrációs feltételek

Ez a fórum egy olyan közösség, ahol autisták/Asperger-szindrómások találkozhatnak egymással, megoszthatják egymással a tapasztalataikat, tanácsokat adhatnak egymásnak egy-egy helyzet kezelésére, és teret ad a speciális érdeklődési területekről szóló beszélgetéseknek is. Természetesen a hozzátartozókat is szívesen látjuk, de a fórumot elsősorban az érintetteknek ajánljuk. Kérjük, olvasd végig az alábbi tájékoztatót, mielőtt regisztrálsz. Ha bármilyen kérdésed, megjegyzésed merül fel a regisztrációval vagy a fórumozással kapcsolatban, a forum@aspergeresek.hu e-mail címre írhatsz nekünk.

1. Felhasználónév és jelszó

A felhasználóneved ne egyezzen meg a polgári neveddel, ellenkező esetben elutasítjuk a regisztrációdat.

A felhasználóneved megadásakor használhatod a magyar ABC betűit, a felhasználóneved tartalmazhat szóközt és számot. Fontos viszont, hogy a fórumon használt neved NE egyezzen meg a polgári neveddel, ellenkező esetben elutasítjuk a regisztrációdat. A jelszót illetően javasoljuk, hogy egy minimum 8 karakter hosszúságú, kisbetűt, nagybetűt, számot, esetleg különleges karaktert tartalmazó jelszót adj meg.

2. Bemutatkozás

Ahhoz, hogy beengedhessünk, kérjük,  írj pár mondatban magadról (ezt a fórumon belül is kérjük). Igyekszünk egy védett, biztonságos közeget fenntartani mindenki számára, így szeretnénk megtudni, kit engedünk be ebbe a közösségbe. Kérjük, hogy a bemutatkozásod legyen tartalmas. Bármiről írhatsz, legyen szó a hobbijaidról, a munkádról, a speciális érdeklődési területeidről, azokról a nehézségekről, amik ide hoztak, stb. Nem kérjük és nem is javasoljuk, hogy olyasmit is leírj, ami alapján személyesen beazonosítható vagy.

Ha hozzátartozóként érkezel hozzánk, fontos tudnod, hogy az oldal elsősorban az érintettek kapcsolattartására szolgál, így a fórumot inkább az autista hozzátartozódnak/barátodnak ajánljuk. Kérjük, ha van rá mód, inkább neki javasold a fórum használatát. A fórumozást 14 éves kor felett javasoljuk, de ennél fiatalabbak is jöhetnek, ha szeretnének. Ha hozzátartozóként regisztrálsz, az adatlapon a saját adataidat tüntesd fel, ne az autista hozzátartozódét. Ha az autista hozzátartozód elmúlt 18 éves, szeretnénk, ha inkább ő regisztrálna. Ha ez nem megoldható, kérjük, az űrlapon röviden indokold meg, miért te vagy itt helyette.

Miután beengedtünk, csak a Bemutatkozások szekciót fogod látni. Kérjük, nyiss egy új témát a saját bemutatkozásodnak ahhoz, hogy a fórum többi részéhez is hozzáférést kaphass. Erre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a regisztrációkor megadott bemutatkozásra. Ezt akkor is tedd meg, ha korábbról már ismerünk téged. Kérjük, hogy egy héten belül mutatkozz be a fórumon, ellenkező esetben töröljük az azonosítódat.

Ha egy bemutatkozást hiányosnak tartunk, e-mailt küldünk az adott felhasználónak, és megkérjük arra, hogy írjon egy kicsit többet magáról vagy arról, hogy miért érkezett ide hozzánk. Ha 8 napon belül nem kapunk választ az e-mailünkre, a felhasználó adatait töröljük. Ha esetleg nincs kapacitásod ennyi időn belül válaszolni, de később fogsz, kérjük jelezd, mikorra várjuk a bemutatkozásod kiegészítését.

A regisztráció elbírálása kapacitástól függően 3-5 nap. Ennek eredményéről minden esetben e-mailt küldünk. Ha 5 nap után nem kapsz visszajelzést tőlünk, kérjük, ellenőrizd az e-mail fiókod spam/levélszemét mappáját. Ha ott sem találod, kérjük, a forum@aspergeresek.hu címen jelezd.

3. Fórumos viselkedés

A fórumon belül kerüld a spamet, a floodot (túl sok hozzászólás elküldése egyidőben), és kerüld a reklámozást. Ha a fórumot a saját vállalkozásod reklámozására használod, kitiltunk.

A regisztrációddal elfogadod, hogy a fórum használata során nem fogsz jogszabályokba ütköző, mások személyiségi jogait sértő, rágalmazó, zaklató üzeneteket küldeni. A fórumon tilos rasszista, uszító, homofób (homoszexuálisokat sértő), transzfób (transzneműeket sértő), bármilyen testi vagy értelmi fogyatékosságot becsmérelő üzeneteket küldeni. A fórum egyik alapszabálya, hogy a többi fórumozót egyenrangúként kezeled. Ha ezeket a szabályokat nem tartod be, és a figyelmeztetések ellenére sem hagysz fel ezzel a viselkedéssel, tiltásra és az azonosítód törlésére kerülhet sor.

Ezek a viselkedési szabályok minden fórumozóra érvényesek, így ha téged ér valamilyen atrocitás, kérjük, jelezd.

4. Tájékoztatók, adatkezelés

A fórumszabályzatról, fórumos viselkedésről részletesebben a Fórumszabályzatban olvashatsz. Az adatok kezeléséről, arról, hogy pontosan milyen információkat tárolunk és meddig, külön tájékoztató rendelkezik, amit lejjebb mellékelünk. Kérjük ezt is olvasd át, mielőtt regisztrálsz.

Bár ezek a szabályok elsőre szigorúnak tűnhetnek, kérjük, vedd figyelembe, hogy csak így tudjuk szavatolni azt, hogy mindenki jól érezze magát a fórumon. A szabályok a te biztonságodat is szolgálják, hiszen ezek betartását minden fórumtagtól elvárjuk. Reméljük, jól fogod magad érezni itt, és aktívan részt veszel majd a beszélgetésekben.

A FÓRUMON MEGADOTT ADATOK KEZELÉSE ÉS TÁROLÁSA

1. A fórumon a felhasználók regisztrációkor megadott adatait, hozzászólásait és azokat az IP címeket tároljuk, amit a fórumos aktivitása során használ. Utóbbi azt a célt szolgálja, hogy azok, akiket kitiltottunk a fórumról, és kártékonyak a fórumra nézve, ne regisztrálhassanak újra. A felhasználóinkat nyomatékosan kérjük arra (lásd Fórumszabályzat), hogy ne adjanak meg a személyes beazonosításukra alkalmas adatokat. Ha ez mégis megtörténne, a megadott információkat töröljük.

2. Hasonlóan sok más weblaphoz a fórum is használ cookie-kat: a fórum látogatása során a fórum szoftvere egy olyan szöveges fájlt helyez el a böngészők gyorsítótárába, amelyek tartalmazzák a felhasználó bejelentkezési adatait. Ennek egyedüli funkciója, hogy a felhasználót be/kijelentkezve tartsa. A szoftver nem gyűjt és nem küld semmilyen típusú információt a felhasználó számítógépére/mobileszközére.

3. A hozzánk érkező adatokat bizalmasan kezeljük, nem adjuk ki harmadik fél részére. Ez alól egyedül a hivatalos szervek képeznek kivételt, ha a felhasználó adatai jogi eljáráshoz lennének szükségesek.

4. A fórumon belül is kérünk bemutatkozást ahhoz, hogy a fórumtagok megismerhessék az új felhasználót, és hogy a felhasználó hozzáférhessen a fórum többi részéhez. Ha valaki egy héten belül nem mutatkozik be a fórumon, az azonosítóját és ezzel egyidőben a regisztráció során megadott adatait töröljük.

5. Azokat a felhasználókat, akik bemutatkoztak, de egy éven belül nem fejtettek ki semmilyen aktivitást, szintén töröljük. Ez azokra is vonatkozik, akik egy időben aktívak voltak, de legalább egy éve nem használták a fórumot.

6. Amennyiben a felhasználó kéri az adatai törlését, természetesen elvégezzük, viszont a hozzászólások megtartását preferáljuk. Hozzászólásokat külön kérésre, egyedi elbírálás alapján törlünk, vagy akkor, ha annak tartalma alapján a felhasználó személyesen is beazonosítható.

Ha bármilyen kérdés, észrevétel merülne fel az adatok kezelése kapcsán, esetleg kiegészítésre szorulna az alábbi tájékoztató, a forum@aspergeresek.hu e-mail címen kérjük jelezni.